Kıtır üst tabaka için1 bardak un
1/2 bardak esmer şeker
1/2 bardak ceviz
85 gm küçük parçalara kesilmiş tereyağ
1 çay kaşığı tarçın
Kek için 113 gm yumuşak tereyağ
3/4 bardak şeker
2 yumurta
Vanilya
1 1/4 bardak un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Bir tutam tuz
Dilimlenmiş 5 büyük mürdüm eriği
Fırını 175 Cye ısıtın 23 cm.lik kek kelepçeli kek kalıbını yağlayıp
unlayın. Çıtır üstü yapmak için bütün mazlemeleri mutfak robotuna koyun
robotu kısa sürelerle çalıştırıp durdurarak malzemeyi bütünleştirip küçük kırıklı karışım elde edin.
Kek hamurunu hazırlamak için
tereyağ ve şekeri elektrikli mikserle iyice çırpın. Yumurtaları teker teker
her seferinde iyice çırparak ekleyin. Vanilyayı da katın. Unu
kabartma tozu ve tuzu bu karışımın üzerine eleyip
sadece bütün malzeme bütünleşinceye kadar çırpın.
Kek hamurunu hazırladığınız kelepçeli kalıba aktarın. Erik dilimlerini
daireler halinde hamurun uzerine yerleştirin. Kıtır ust karışımını
eriklerin üzerine serpin. Bir saat kadar ya da kekin ortasına batırılan
kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Bu keki ikram edeceğiniz günün bir hafta öncesinden yapabilirsiniz.
İyice soğuduktan sonra streç film ve aliminyum folyo ile güzelce sarıp
derin dondurucunuza kaldırın. Servis yapacağınız gün
strec ve folyodan çıkardığınız donmuş haldeki keki
önceden 175C ye ısıtılmış fırında 35-40 dakika bırakın.